Laserski varilni aparati

Ročni laserski varilni aparat je napredna naprava, namenjena izvajanju visoko natančnih in zmogljivih varilnih postopkov.
Z uporabo visoko usmerjenega laserskega žarka omogoča hitrejše in bolj učinkovito varjenje v primerjavi z drugimi tradicionalnimi metodami. Prilagodljivost in enostavna uporaba ročnega laserskega varilnega aparata ga naredita primernega za širok spekter aplikacij, vključno z industrijskim, proizvodnim in popravilnim sektorjem.

Varilne naprave iz serije LS so vsestranske in se lahko uporabljajo za vse kovine vključno z nerjavnim jeklom, aluminijem, bakrom in medenino. Naprava je opremljena tudi s posebnimi varnostnimi funkcijami, ki ščitijo operaterja in zagotavljajo, da je postopek varjenja varen.

Kako deluje ročni laserski varilni aparat?
Ročni laserski varilni aparat deluje z uporabo visoko usmerjenega laserskega žarka za taljenje in združevanje materialov. Postopek poteka v več korakih:

Izvor laserja: Ročni laserski varilni aparat vsebuje izvor laserja, ki ustvarja močan in usmerjen laserski žarek. Najpogosteje uporabljeni laserji za varjenje so Nd:YAG (neodimijev:itrij-aluminijev granat) ali vlaknasti laserji.

Fokusiranje žarka: S pomočjo leče ali druge optične naprave je žarek usmerjen in fokusiran na specifično območje varjenja. Fokusiranje omogoča visoko koncentracijo energije na majhnem področju, kar olajša taljenje materialov.

Priprava materiala: Materiali, ki jih želimo variti, morajo biti pravilno pripravljeni. Površina mora biti čista in brez nečistoč, da se doseže optimalen varilni spoj.

Izvedba varjenja: Operater usmeri laser na želeno območje varjenja in aktivira aparat. Laser talilno segreje material, ki se nato zlije in ohladi, tvorijoč trden varilni spoj. Ročni nadzor operaterja omogoča natančno usmerjanje žarka glede na obliko in zahteve varjenja.

Nadzor temperature in hitrosti: Nadzor temperature med postopkom varjenja je ključen za preprečevanje deformacij materiala. Prav tako je pomembna kontrola hitrosti premikanja laserskega žarka, saj vpliva na globino taljenja in končno strukturo varilnega spoja.

Ročni laserski varilni aparati so zelo prilagodljivi in omogočajo visoko natančnost pri izvedbi varilnih postopkov na različnih materialih. Ta tehnologija se pogosto uporablja tam, kjer je potrebna natančnost, fine podrobnosti in minimalen vpliv na okoliške materiale.

Prikaz vseh 2 rezultatov

  • Ročni laserski varilni aparat

    Laserski varilni aparat Jasic LS-15000

    Naša ponudba fiber laser varilnih naprav vključuje dva modela z različnimi močmi, ki se lahko prilagodijo vašim potrebam. Modeli vključujejo 1500 W in 2000 W, ki sta primerna za varjenje različnih vrst kovin, vključno s tankimi materiali od 0,5mm naprej ter režo do 1mm.

  • Ročni laserski varilni aparat

    Laserski varilni aparat Jasic LS-20000

    Naša ponudba fiber laser varilnih naprav vključuje dva modela z različnimi močmi, ki se lahko prilagodijo vašim potrebam. Modeli vključujejo 1500 W in 2000 W, ki sta primerna za varjenje različnih vrst kovin, vključno s tankimi materiali od 0,5mm naprej ter režo do 1mm.